Willy's FIETS-SITE
hieronder klikken voor een mailtje
laatste update :

Flori in les Florans 2008 Bedoin
Laatste Nieuwtjes
Verblijfsmogelijkheden
Info-archieven
clips
Bezienswaardigheden, omgeving, markten
Sporta-Ventourist-Ventousiast
Weer en Onweer, webcams
parcoursen
Avontuurlijke Verslagen
 
 
Reisverslagen, B&V Reizen, busreizen
18 juli 2008
FLORI, in les FLORANS

3 xVentoux ... op één been !

figuurlijk en letterlijk !
Tijdens ons verblijf in ons vakantiecentrum les Florans werd onze aandacht getrokken door één iemand, die een beetje op Pantani leek, kale knikker, fonkelende oogjes, maar met een kunstbeen. Een eerste kontakt leerde ons al vluk dat Flori net als wij gekomen was om de Ventoux te bedwingen ... en liefst ook driemaal .......
Zopas heb ik zijn verslag doorgekregen ..... Het is zeker de moeite en een voorbeeld van doorzettingsvermogen.
Proficiat Flori ....
Mijn overwinning op de Mont Ventoux. ..... door Flori De Greif

Eén van mijn doelstellingen was ooit de Mont Ventoux beklimmen. Ik ben na mijn amputatie van mijn linkeronderbeen een fervent fietser geworden en heb nu samen met een 22-jarige jongere vriend Michael de Mont Ventoux beklommen als 57-jarige linkeronderbeen-geamputeerde!

Beiden zijn we fervente spinning- en fietsfanaten en dus hadden we het plan opgevat om de Mont Ventoux minstens langs de drie zijden te beklimmen.
Drie weken voor ons vertrek werd er voor mij in een orthopedisch centrum een fietsprothese gemaakt waardoor ik ongeveer 50% meer kracht zou kunnen ontwikkelen op het geamputeerde been.
Tijdens de drie weken voor ons vertrek zijn we gaan oefenen in de Ardennen en mijn maatje moest bekennen dat ik hem met de nieuwe prothese op sommige hellingen kon bijhouden en soms zelfs voorbij steken! Dus we voelden ons moreel en fysiek klaar voor de aanval.

Op 3 juli 2008 vertrokken we dus richting Mont Ventoux en op 4 juli rond 9.30 u kwamen we aan in het gezellige familiehotel Les Florans te Bédoin. We besloten om eerst de spiertjes wat los te rijden en de berg met respect aan te vallen langs Sault.
Mijn maatje had de kaart goed bestudeerd en zag dat op de weg naar Sault er nog een “colletje” (col des abeilles) mee te pikken viel.
Nu ik moet zeggen dat dat colletje als opwarmer lelijk tegenviel: mijn hartslag vloog de hoogte in en het was maar een beklimming van ongeveer 28 km .
Daarna nog van Sault naar L’Observatoire en als opwarmer hadden we er die dag 90 km opzitten.
Tijdens deze rit werd ik door andere fietsers aangemoedigd en waren uitroepen als ongelooflijk, chapeau en klasse en mensen die je een schouderklopje geven: toch wel de momenten die je hart sneller doen slaan.

Na het avondeten werd er nog wat nagepraat met de andere mensen van het hotel hoe en wat zij die dag gedaan hebben. Het ontbijt was speciaal om 6 uur 30 voor de mensen die vroeg op stap (fiets) wilden. Vandaag wil ik langs Bédoin en Malaucène de Ventoux beklimmen : het zwaarste moet nog komen. De strook door het bos valt nog mee of is het misschien omdat door de vele verhalen, men er op voorbereid is, dat dit het zwaarste stuk is. De stukken van 11% en meer moet ik schakelen op 30 -26.
Eens de top bereikt volgt de afdaling naar Malaucène en dan volgt de klim (persoonlijk vind ik deze beklimming het zwaarst) Ik krijg ook een pijngevoel onderaan de stomp: het is ook behoorlijk warm en door het vele drinken heb ik last aan mijn maag.
Over deze klim doe ik 2 uur en 45 minuten.
Na de inspanning volgt de beloning: een goeie pint bier zal nu wel smaken!
De volgende dag is het tijd voor ontspanning en staan de Gorges de la Nesque op het programma.
We doen eerst de klim vanuit Bédoin en vanuit de top dalen we tot in het bloemendorp Monieux waar we in de plaatselijke bron onze camelbags bijvullen. Het was weer een prachtige ervaring en kijk al uit naar een volgende.
Ik wil nog iedereen bedanken voor de aanmoedigingen die ik van jullie mocht ontvangen!
Tijd om plannen te maken voor een volgende uitdaging!

Flori en Michael
Natuurlijk een foto boven bij één van mijn drie doortochten.
En nadien wordt er een fles champagne gekraakt op 't succes in de schaduw van les Florans.

Ook Flori heeft 't Vlaamse Portail d'Olivier gevonden voor een halve litertje
en ook de plaatselijke fonteintjes zijn een welgekomen afkoeling.