Willy's FIETS-SITE
 
Mijn Helmut Lotti's Fiets Memories
Sportief 2011 Cycling
laatste update :

29 juli 2011 : Hot News : Helmut number ONE in Sint-Niklaas.
Vandaag was Helmut te gast op de BV-Classic, net voor 't grote criterium met Cadel Evans en Philippe Gilbert op de grote markt van Sint-Niklaas.
Eerst werd Helmut en enkele ander sportieve BV-ers in de cabrio over het parcours geloodst onder luid applaus van de talrijk opgekomen sportliefhebbers. Zouden die gekomen zijn voor Helmut of voor Cadel?
Pas was het startschot gegeven .. of Helmut schoot uit zijn sloffen ... en weg was hij .... voor een viertal rondes. Hij wou zijn huid duur verkopen maar tegen de overmacht van heel wat ex-wereldkampioenen kon hij niet optornen.
Maar dan kwam loontje om z'n boontje .... Hij werd bijgebeend en moest even achter zijn tweede adem zoeken. Hij raapte de één na de ander geloste renner weer op en won zo de spurt van zijn groep. Uiteindelijk werd Tom Steels winnaar in de spurt voor de eerste plaats voor Johan Museeuw.
En mocht Museeuw huiswaarts keren met een ganse mand verse appelsienen van Cibel.

Hieronder enkele foto's ... heet van de naald. Met een niet aflatende Helmut ... altijd maar trekken aan de groep waarin hij vertoefde, wind mee of wind tegen ... steeds maar stoempen ... En hij was weer in beeld geweest ....
Hieronder videoclip van Helmut in actie tijdens de BV Classic.


7 - 6 juni

5 juni 2011
Helmut op de Mont Ventoux
Helmut en Jelle waren ingeschreven voor het Sporta-evenement Ventousiast-Ventourist. En effektief we vinden hen terug iin de uitslagen.
Helmut deed 't in een prachtige tijd van minder dan twee uur en zal waarschijnlijk zijn objectief behaald hebben. Hij ging zelfs voor een tweede keer, maar zal waarschijnlijk door 't barslechte weer niet tot de top hebben kunnen doorfietsen .. Ook Jelle bereikte de top via Sault.
Helmut komt niet in 't stuk voor, vermits hij enigszins in cognito deelnam en niet altijd in de schijnwerpers wil staan .....

Ce samedi 4 juin, Helmut et Jelle ont, ensemble avec 1600 Belges flamands grimpé le Mont Ventoux en France.
Helmut a fini l'ascension renommée de la Tour de France en moins de 2 heures. (une distance de 21 km et une dénivélation de 1600m). Il était parti de Bédoin. Jelle a pris le départ à Sault vers le sommet. Cette ascension est moins dur. Elle l'a fait en un peu plus de 2 heures. Les professionels le font en une bonne heure. Helmut a commencé une deuxième ascension à partir de Sault, mais à cause du mauvais temps il a dû arrêter après le Chalet Reynard( à 6 km du sommet), ainsi que beaucoup d'autres.
Il l'a fait sans publicité autour de sa personne .... mais j'ai quand-même su trouver des photos (voir plus bas) ...
Le 15 juillet il montera le Galibier, dans le cadre de "Te Gek" (Trop fou),
Saturday 4th june, Helmut and Jelle and 1600 Dutch speaking Belgians have climbed the famous Mont Ventoux. He did the 21 kms in less than 2 hours. He started in Bedoin, the most difficult side. Jelle started in Sault. Helmut had started a second time in Sault to climb but the bad time has interrupted his climbing. He did this "in cognito" together with all the others.

3 mei 2011 Artikel in de Standaard : Helmut en Jelle ... Te Gek
Samen met een 25-tal psychiatrische patiënten gaat Helmut van 12 tot 18 juli richting St Remy de Provence ..
En als zij deze afstand vanuit België en de Galibier op 7 dagen doen, .... chapeau !
Ook zullen zij de Galibier beklimmen .... die nochtans niet op de route ligt ....
Helmut zal ook te zien zijn in de talkshow van Karl VanNieuwkerke.
Dit is de bevestiging van wat we hier al schreven op 24 maart ...

24 maart
2011
Helmut Sportief
(gehoord in de Laatste Show)
Helmut gaat dit jaar in 't kader van "Te Gek" de Galibier langs de twee zijden beklimmen.
En daags nadien zal hij te gast zijn bij Van Niewkerke tijdens de rustdag in de Tour de France.
Naar 't schijnt gaat hij eveneens Jelle aanmoedigen bij haar beklimming van de Ventoux ....
Willy's Helmut Lotti Fietssite