Willy's FIETS-SITE
Mijn Helmut Lotti's Fiets Memories
laatste update :


Direct links to
Helmuts last reactions
on his FORUM
(no need to be logged in)
 
click here
Klik HIER voor
de laatste postings van
Helmut op het FORUM
   Click here  for
   Helmuts postings 
.  FORUM
 
  Click HERE for the
  last postings
. "ABOUT HELMUT"

Klik HIER voor de laatste postings
OVER HELMUT (About Hemut)
Click Here - Klik Hier
FACEBOOK HELMUT 

ROMA
8 maart 2013
KLIK HIER
Scherpenheuvel
15 maart 2013
KLIK HIER
CAPITOLE - GENT
24 mei 2013
KLIK HIER

ARCHIEF
SHOW-NEWS
CYCLING
2014

GIEREN : Bert - Wim


Clipje met interview met
Gier Bjorn Eriksson :
KLIK HIER
hier klikken voor 't clipjeLE BEAU VELO DE RAVEL 2012
en nog
HELMUT SPORTIEF 2013


TE GEKoverzicht van aantal
persoonlijke clipjes.
Klik hier voor de
Self-Made Clips en meer

NIEUWS - NEWS 2014

22 december 2014 :  Helmut zingt Club Brugge-Genk op gang met ..... You'll never walk alone.
klik hier voor meer info
Voor de laatste thuismatch van 2014 verwende Club Brugge zijn fans met een kerstactie. Alle supporters kregen een gratis blauw-zwarte kerstmuts en Helmut Lotti zong vlak voor de aftrap 'You'll never walk alone' met de supporters.
Voor meer info en videoclip : KLIK HIER

11 december 2014 :  Helmut op de Cover Tour : Spit it Out van Brendan Benson.


Live versie van Brendan Benson (2005) :
Lyrics : here


Versie Slipknot : KLIK HIER

21 november 2014 :  Uit de oude Doos .....
Terwijl Helmut blijkbaar volledig gebroken heeft met het verleden, zijn er verscheidene artiesten die zijn gaan grasduinen in zijn succesrijk repertoire van 25 jaar geleden.

* Tijdens de zomermaanden stak Johan Veugelers zijn "Vlaamse Nachten" in een nieuw kleedje, met matig succes. Wil je hem bezig zien met zijn accordeon?  KLIK HIER ........  
Geef mij toch maar onze Helmut.  KLIK HIER om de echte originele Vlaamse Nachten te beleven met zijn wijde broek en legendarische armzwengel .... en audenthieke haardos.

* Zopas deed ook Danny Fabry een Lotti'ke. Hij heeft zijn succes "Waarom ik" opgenomen zonder veel veranderingen aan te brengen. Wil je 't horen : KLIK HIER
Wil je de originele Helmut aan 't werk zien in gevangenisplunje en met glimmende spierbundels op de achtergrond .... KLIK dan HIER

* En nog anderen proberen Helmut in zijn Elvis periode te imiteren, zoals Guga Baùl hier : KLIK HIER, (eerste helft van 't clipje) dan zie je of de imitatie al dan niet geslaagd is. Elvis zou zowaar begonnen zijn als imitator van Helmut Lotti.

* Maar ook Helmut zelf staat niet vanachter ... als 't op "imiteren" aankomt. "Elvis", "Eddy Wally" zoals hij eens "uit zijn Vliegmachien" sprong tijdens de doortocht in Ertvelde met de fiets richting Knokke. Ook aan "Johan Verminnen" durft hij zich wagen. Kijk zelf hier maar in "Alles Komt terug" (na 18'20").  Ook in deze clip wordt Helmut meermaals geïmiteerd.

En als ook Helmut weer zijn oude trukkendoos zou gaan open doen .... zouden heel wat fans een gat in de lucht springen ......

6 november 2014 :  Wie doet er volgend jaar mee met Helmut aan de Gran Fondo New York??
CANCELLED ! ! !
C A N C E L L E D
(ikke wil ook wel meedoen, maar zoek nog een weldoende sponsor! !)
17 mei 2015 : 160 km.
Sponsor HELMUT : KLIK HIER (offline)
Meer info over de Gran Fondo : KLIK HIER
Wil je zelf ook deelnemen : meer info : KLIK HIER
Artikel in Showbizzsite : KLIK HIER
(video verwijderd)

4 november 2014 :  En ik die dacht dat er op de boekenbeurs alleen maar gelezen en gesigneerd werd!

30 oktober 2014 :  Helmut about SABAM


22 oktober 2014 :  Verjaardag Helmut en interview op radio 2
Vandaag was het de verjaardag van Helmut, .... al voor de 45e maal. En dus kreeg hij een telefoontje van radio 2. Eerst moest hij even vermelden dat Jelle haar boek na 4 jaar opzoekingswerk kwam voorstellen op tv bij Café Corsari waardoor zijn verjaardagsfeest later van start zou gaan.  Titel van het boek "En God schiep de man".  Na 4 jaar was ze, volgens Helmut, erachter gekomen dat hij de mooiste was ....
Voor zijn verjaardag had hij tot zijn verrassing (waar hij van houdt) een ouderwetse scheerkwast gekregen en nu zit Jelle met twee kwasten. Helmut was er heel entousiast over.
Helmut vond zijn laatste cd (Mijn Hart en Lijf) het mooiste wat hij verwezenlijkt heeft tijdens zijn carrière.
Hij was trots op zijn ganse carrière en vooral dat hij altijd geprobeerd heeft te doen wat hij wilde doen.
En over zijn nieuwe cd waarmee hij momenteel bezig is wilde hij niets kwijt, alleen dat het "zijn genre" zal zijn en iets heel anders dan "Mijn Hart".  Dus dat wordt NOG beter!!
Helmuts favoriete liedje werd natuurlijk Elvis, met "A Big Hunk O'love".
De luisteraar kon stemmen tussen 3 liedjes om zijn beste liedje te kiezen : "Ze is mijn Lief", "Tiritomba" en "Time to Swing". Waarschijnlijk tot ergernis van Helmut kwam Tiritomba als winnaar uit de bus en galmde even later door de huiskamer.

zondag 12 oktober 2014 : Opendeurdag in Zurenborg : Helmut te gast in Euterpia
Vandaag was 't Opendeurdag voor de mensen van Zurenborg ... maar op een boogscheut van Helmut zijn "thuis" stonden vooral zijn fans te drummen voor de deur.
We wilden nog even een tasje koffie gaan drinken bij Helmut, maar Jelle liet ons weten dat alleen de kat thuis was. Het zal voor de volgende keer zijn.
In het propvolle restaurantje,het ereconsulaat van Lesotho, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een concertzaal verwelkomde Helmut ons samen met zijn voltallig orkest, Simon Pleysier, gitarist-znger van Zita Swoon.
Na zijn gsm afgezet te hebben (en wij de onze) begon hij met zijn Croonersrepertoire .. I am so happy to sing ..... gevolgd door "Voed mij op" uit zijn laatste CD. Daarna volgde "Ik schrijf je neer" naar een gedicht van Hugo Claus die in dit restaurant zijn huwelijksfeestje hield. En naar het einde floot hij er zelfs lustig op los. Daarna volgde "One night with you", "In the Getto" .... op zijn "Lotti's" gebracht.  En we kregen weer de nodige heimwee naar vervlogen tijden.
Ook lichtte hij een tipje van de sluier op met een nieuw liedje, dat nog in de steiger staat voor zijn volgende cd klaarblijkelijk. Hij vroeg om dit binnenskamers te houden, wat we dan ook als echte fans doen. Uiteindelijk sloot hij af met zijn rock-medley .... nog steeds Helmut ten voete uit.
Veel te snel was zijn optreden voorbij ... maar als respectvolle fans lieten we de volgende optredens voor de plaatselijke buurt en andere sympatisanten.
Kon je er niet bij zijn ... kijk dan hier met "full screen" .. en zo dikwijls je maar wil.  En je waant je zo in de Euterpia. Alleen  zijn nieuw liedje en de immer ouwe trouwe Elvis-medley ontbreken hier. Op links pijltje drukken om te starten.
.
    

 
23 sept 2014 :   Helmut nodigt uit : zondag 12 oktober 2014 : Zurenborg maakt muziek.
Fijne muziek op onverwachte plekken, dat mag u op 12 oktober verwachten in Zurenborg. 
De buurtbewoners nodigen u uit voor de tweede editie van Zurenborg Maakt Muziek (ZuMM).!
Van 14u tot 18u afsluiting.
 In huiskamers, scholen, achterhuizen, de kerk, bij horeca en verenigingen kan u genieten van meer dan twintig verrassende concerten. Alles is mogelijk: klassiek, chanson, rock, jazz, kleinkunst of pop.
Helmut is een trotse ZuMM-ambassadeur. Ook hij zorgt voor fijne muziek op een onverwachte plek.
Wie weet nodigt Helmut zijn buren en zijn fans uit bij hem thuis in de keuken of op zijn zolder???
Helmut heeft dit jaar 't peterschap aanvaard ... maar wat hij gaat uitspoken is een goed bewaard geheim.
Gelezen in de gazet van Zurenborg : " Ook nog dit: wat onze Zurenborgse bard Helmut Lotti precies gaat doen is op dit moment niet geweten. Maar als hij er zijn schouders onder zet dan weten we dat er iets moois te voorschijn zal komen." (meer info : Klik Hier)
Meer info : KLIK HIER
update 1 okt : Helmut heeft uit de biecht geklapt op het forum : 2 identieke optredens van telkens 20 minuten, 6 of 7 liedjes, in restaurant Euterpia, in het Nederlands en het Engels.  Om te weten hoe laat hij optreedt zullen we langs de infostand moeten gaan ... of misschien veel geduld hebben.....

14 sept 2014 : Op Eén : Jef Nève en Helmut brengen eigen versie van Queen  "Bicycle Race"
.             Een korte versie ...... maar lang genoeg om kippenvel te krijgen van Helmuts vertolking.
13 september 2014 :   Helmut te gast bij Carmen Nebel op ZDF.
Helmut even terug in de tijd ...... met Carmen Nebel
- Helmut waar was je de laatste vijf jaar, we hebben je niet meer gezien?
* Ja, ik ben intussen gehuwd, een lange huwelijksreis gemaakt, een Nederlandstalige cd opgenomen en eentje tegen Kinderarmoede, getoerd in België (muzikaal en sportief) ... en nog meer.
MAAR volgend jaar kom ik terug met een nieuwe album.
reactie Carmen : "ja maar huwen gaat toch snel?"
Helmut : "Ja maar de huwelijksreis heeft wat lang geduurd"
Met daarna een gezongen ode aan Carmen : "Carmen ich komme bald wieder, wieder zu dir ...."
Afgesloten met drie kussen en een overweldigend applaus. .... Komme bald zurück!!
Wil je hem weer in actie zien ..... zoals vroeger,feilloos maar haarloos ...?26 aug 2014 :   Helmut traditiegetrouw aanwezig op het tennistornooi in Aartselaar
update 30 aug : Bridge over Troubled Water
update 30 aug : Op de songlist, ons bezorgd op 't MB door Silvie, waarvoor dank) vinden we naast een aantal liedjes van zijn Hart en zijn Lijf het prachtige "Bridge over Troubled Water"
Op Youtube vinden we nog een uitvoering van dit laatste liedje uit de 90's ... in zwart-wit en met weelderige haardos ...... en veel te ruime kleren.


Tussen de aces en tennisballen door zorgde Helmut opp 3 augustus om 16u voor een spetterend concert voor de aanwezige supporters en andere sympathisanten.
Wil je even meeproeven van de sfeer rond Helmut KLIK DAN HIER voor de volledige uitgebreide fotoreportage van MJSmets die zopas online werd gezet. (vergeet niet op "volgende" te klikken om ook de andere foto's van Helmut in aktie te zien ....).

klik hier om de volledige reportage te kunnen bekijken

25 aug 2014 :   Hotnews ! Voor welke voetbalploeg gaat Helmut nu supporteren??
Zijn vriend Patrick Janssens is zopas algemeen Directeur geworden bij KRC GENK.  Zou Helmut nu ook supporter worden van deze ploeg en zijn fans uitnodigen in één van de loges? Wie weet organiseert hij nu daar zijn eerstvolgend FAN-DINER??  Dat zou pas fantastisch zijn ......
De beste zanger van 't STAD bij de Beste Club van Limburg en omstreken. :-)
Hieronder de suggestie voor het FANDINNER........... dromen moet kunnen, nietwaar!

23 aug 2014 :    Hestival in Heist-op-den-Berg met Helmut
Wil je een (of meerdere) glimp opvangen van Helmut tijdens dit festival .....
dan moet je HIER KLIKKEN (youtube clipje)


Wil je nog meer foto's zien???
klik dan hier : FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4, FOTO 5, FOTO 6, FOTO 7, .....FOTO 8, FOTO 9

17 aug 2014 :   Sint PaulusFeesten in Oostende met oa HELMUT
Online vinden we enkele foto's van Helmut.  KLIK HIER om ze terug te vinden ....... via "volgende" pijltje rechts zie je er meerdere.(6-tal foto's)

22 aug 2014 :   Helmut zijn douche voor het goede doel ..... brrrrrrrrrrrr.  Hopelijk is je stem ... en de rest niet bevroren. Zonde van zijn "Helmut goes Classic"-kostuum.  En ik die dacht dat geen haar op Helmut zijn hoofd (er is momenteel ook blijkbaar geen te bespeuren) eraan zou denken deze uitdaging te aanvaarden.
Onze persoonlijke verslaggever was ook ter plaatse en legde volgende originele beelden vast!


Hier nog enkele snapshots


Nominations : Patrick De Maeseneire (met een vloeibare Callebaut Bucket?), Carmen Nebel en Junior Bauwens

If you want to know more about it ... read the message of Wyn of the MB : CLICK HERE

KLIK HIER ...... om genomineerde Carmen Nebel een ijsloze watervlaag over het hoofd te zien krijgen.
KLIK HIER ........ 2 buckets for Patrick DeMaeseneire .... gevolgd door een sprong in 't water.
KLIK HIER .... wil je iemand zien die 't stoer wil doen .... maar op 't verkeerde paard heeft gewed.

14 aug 2014 :    Helmut sterft van de zenuwen met het oog op het HESTIVAL in Heist op den Berg
Zonder woorden .................. klik op 't pijltje om clipje te starten
Emotionele aankondiging ..... precies recht uit 't hart :-)

8 aug 2014 :    Broer Kurt Lotigiers te gast bij radio Trudo FM (lokale radio Sint-Truiden)
Kurt kwam onlangs langs in de studio van Trudo FM met de presentatie van zijn nieuw liedje "Annelies". Tijdens het interview ging hij vragen in verband met grote succesvolle broer Helmut wel uit de weg.
We kwamen wel te weten dat het geheim achter Helmuts carrière zijn goede manager was. Voor goede raad en tips in verband met zijn zangcarrière gaat hij niet naar Helmut.  En het is niet omdat Helmut is overgeschakeld naar het Nederlands dat Kurt dit ook heeft gedaan.
En zijn fans kunnen hem volgen op facebook .. en hij accepteert bijna iedereen ....
KLIK HIER om meer te weten (Youtube)

29 juli 2014 :    Helmut doet oproep als ambassadeur van UNICEF
klik op 't pijltje om clipje te starten

24 juli 2014 :    Tribute J.J. Cale - Rivierenhof Antwerpen met oa Helmut
Was je er niet bij
.... en wil je toch weten wat Helmut daar uitspookte ... dan krijg je hieronder een indruk.
Ook Bertje was weer zeer expressief op de achtergrond.
En af en toe sloeg Helmut er blijkbaar ook zo maar wat op los.....


Helmut in actie :  KLIK HIER

Ook Roland en Patrick Riguelle  waren er samen te horen.  "KLIK HIER om hen te horen"
Nog meer geweld? ... "KLIK HIER"

06 juli 2014 :    Antwerpen stadspark : Helmut zingt zijn laatste hart uit zijn laatste lijf!
Helmut trad vandaag, zoals hij ons wist te vertellen, voor de laatste maal op met zijn Gieren en zijn Hart en zijn Lijf.  Hij zong zich het hart uit zijn lijf. Gelukkig waren de weergoden hem welgezind want het bleef droog tijdens zijn optreden. En wie dacht dat hij al een tipje van de sluier zou lichten, kwam bedrogen uit.

Videoclip : In 10 minuten vogelvlucht in het Antwerpse Stadspark !
(Klik op pijltje om video te starten)

©eRWe

Hieronder merken we op dat Jelle blijkbaar niet geinteresseerd is in haar man's zangkunstjes.

De Antwerpse politie daarentegen is massaal opgekomen .... om Helmut aan te moedigen. Je zou zo zeggen meer blauw in Antwerpen .... dan Helmutfans.   En ze zijn niet moeten tussenkomen voor "straatlawaai".

03 juli 2014 :  gelezen ...... Helmut renoveert vakantiestulpje in de Ardennen

Ook TV Lux kwam een kijkje nemen naar Helmuts nieuwe stulpje en interviewde de buurt ... en de burgemeester die stillekes hoopt dat Helmut een optreden geeft in 't dorpje ..
Wil je 't verslag zien (feb 2014 - in 't Frans) : KLIK HIER
Le chanteur Helmut Lotti n'a pas résisté aux charmes de la Province de Luxembourg. L'artiste flamand résidant à Anvers est en train de transformer une maison qu'il a achetée dans la commune de Durbuy pour en faire sa seconde résidence.
Zopas lezen we dat Helmut een stulpje in de Ardennen, omgeving Durbuy, volledig gerenoveerd heeft.  Nu kan hij daar op zijn gemakje, ver van het Antwerpse rumoer zijn nieuwe cd voorbereiden, tussendoor een paar hellinkjes opspurten om zijn energie kwijt te geraken en 's avonds supporteren voor de Red Devils.
En aan de buitenkant zien we duidelijk dat we met een fietsvriendelijke Belgische Rode duivel te maken hebben.
Hopelijk nodigt Helmut ons eens uit op de koffie of voor een gezellig heuvelachtig fietsritje met muziek op de achtergrond..
In Heyd zijn kuitenbijters genoeg te vinden.
lees meer : klik hier
art nieuwsblad : klik hier

24 juni 2014 :    Vandaag optreden van Helmut in KORTESSEM ....... maar

Even voor 18u hoorde ik op radio 2 Limburg volgende aankondiging ...
"En wie liever naar Kortessem trekt, heeft ook geluk, want vanavond treedt Helmut Lotti daar op in het cultureel centrum Mozaiek."
Wil je de aankondiging horen : Klik dan Hier!!

Even googlen, en ja daar werd 't bevestigd.

Nog juist tijd genoeg om wat te eten, aan te kleden en richting Kortessem te rijden.
Ik vroeg me echt af ... wat gaat Helmut daar ten beste brengen .......

In Kortessem het helgroene CC gevonden. Maar het was er verdacht stil in de omgeving ...

Alle deuren stonden open, maar geen kat te zien, geen Helmut maar ook geen enkel fan .....
Ook de grote zaal stond open, volledig leeg, de stoelen aan de kant.
Even naar het programmabord gekeken .... maar daar was geen spoor te bekennen van Helmut.

Leger kan een CC niet zijn. Allen ik die daar verdwaasd rondliep.
Ja en eigenlijk op Helmut zij agenda stond ook niets vermeld .....
Ik dacht al aan een try out .......

Ik ben dan maar met stille trom terug huiswaarts gereden ....
Dank je wel Radio 2 en Uit Vlaanderen om mij de nutteloze verplaatsing te laten maken.

15 juni 2014 :    Effen doorhangen met Helmut en Halveneuro...... Hangjongeren op leeftijd!!
Zonder woorden .................. klik op 't pijltje om clipje te starten

15 juni 2014 :    10.00 man op het Ringlandfestival in Antwerpen ....voor Helmut???
update 21 juni : verslag diverse optredens met Helmut na 1'43" : Klik Hier Youtube clip
Artikel Nieuwsblad zondag 15 juni - link naar het artikel en videoclip : KLIK HIER
De toegang was gratis en ook de artiesten traden gratis op.
En zo te horen ..... was 't vandaag weer de "oude " Helmut!!
Ook ATV interviewde Helmut alsook enkele fans passeerden de revue op de eerste rij


foto's GVA   :Hier klikken foto 1,** foto 2,** foto 3 en volgende : optreden, **
En hier de echte Helmut nog eens aan 't werk gedurende vijf minuten.... ons kippenvelmoment
Zou hij dat weer in Amerika gevonden hebben?  Nog meer van dat????  Yesssssssssssssss
Old Helmut goes New Antwerp
7-9 juni 2014 :    E3 goes Belgium : Helmut en 39 andere ondernemers fietsen 3 dagen telkens 120km
Artikel Nieuwsblad vrijdag 13 juni - link naar het artikel : KLIK HIER
Veertig ondernemers hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de eerste editie van de wielerronde E3 goes Belgium. Tijdens het event, een organisatie van de ploeg achter klassieker E3 Harelbeke, fietsten de ondernemers drie dagen na elkaar telkens 120 kilometer. ’s Avonds konden de zakenmensen netwerken. Bv’s als zanger Helmut Lotti en oud-renner Johan Museeuw woonden de netwerkavonden bij. E3 Goes Belgium is een van de activiteiten waarmee het nieuwe bestuur van de E3 zijn klassieker nog meer cachet wil geven.

4 juni 2014 :    Helmut te gast bij Radio 1 ter gelegenheid van het Theaterfestival
Helmut was vandaag te gast bij Radio 1 waar hij het uitvoerig had over zijn inbreng als voorzitter van het Theaterfestival ....
Van 4 tot 14 september heeft hij zijn agenda vrijgehouden, .... geen optredens dus.
Maar tussendoor vernamen we ook waar zijn vrouw intussen zoet mee is. Er worden thuis niet alleen reizen "geBOEKt".
En ook Helmut is op zoek naar wat vrije tijd om verder te kunnen werken aan zijn nieuwe plaat. Hij is ook vol op aan 't schrijven ....... zoals zijn Jelle .....
En wanneer wij zijn nieuwe plaat mogen verwachten ...... daar hebben we steeds het raden naar.
Wil je het interview opnieuw beluisteren ... in het Nederlands : KLIK HIER

25 mei 2014 : HELMUT goes FRENCH  - ROMA Antwerpen :  Matinée Française, si on chantait.
Op verkiezingsdag in België kozen maar enkele fans de weg naar de Roma, het thuisfront van Bart en Helmut. Maar aan Helmuts reactie konden we uitmaken dat Bartje niet zijn lievelingsfan was ...
Het werd een onvergetelijke namiddag met een ontspannen ambiance en naast Helmut zetten een hele rits minder bekende vedetten hun beste beentje bij. En ook zij vielen zeker niet uit de toon. Zij brachten onvergetelijke klassiekers op hun eigen manier. Met 3 x 50 minuten werden we zeker verwend.
Hieronder een verslag van het optreden van Helmut en de afsluiting.
Helmut bracht achtereenvolgens :
- Que je t' aime : Johnny Hallyday -- originele uitvoering : KLIK HIER
- Je suis venu te dire que je m'en vais : Serge Gainsbourg , originele uitvoering : KLIK HIER
.              Helmut zingt met Jo Lemaire
- Nathalie : Gilbert Bécaud -- originele uitvoering : KLIK HIER
- Pour un Flirt avec toi : Michel Delpech : afsluiting met ganse groep. -- originele uitvoering : KLIK HIER

En hieronder nog een clipje van de andere vedetten die voor veel spektakel zorgden. Ook zij maakten het feest "af". We voelden ons weer piepjong ... nostalgie troef. Alleen ging Helmut niet in zijn oude doos grabbelen .......

update 6 juni : Optreden 24 mei : partim clipjes op Youtube :
- Que je t' aime : KLIK HIER
- Je suis venu te dire que je m'en vais : Jo Lemaire en Helmut : KLIK HIER
 

17 april 2014 : Helmut deze week in Café Corsari
Deze week is Helmut stamgast in Café Corsari (TV één)
Diverse clipjes staan online op de pagina van Café Corsari :
- Lotti goes drums, te gast bij de kinderwerking Fabota : clipje, klik hier
- Helmut op zoek naar naamgenoten van "Milow" : clipje klik hier
- Helmut en Renaat een dag na Parijs-Roubaix
.                  .. over de kasseien van Antwerpen: clip klik hier
- Marc Brillouet over Helmuts Classic debut (op 't einde) : clipje klik hier
In zijn interview ging Marc terug naar de tijd van Helmuts lancering van zijn eerste Classic. Dit na een clipje van de piepjonge Helmut met "Kom nu".
Marc is bekend van zijn klassieke uitzending "funiculi, funicula" op radio 2.
Vele jaren geleden .... vijf minuten voor hij met zijn zoveelste uitzending begon, stonden Piet Roelen en Helmut voor zijn deur met een cassetje ... Ze smeekten hem om een paar liedjes hiervan te spelen tijdens zijn uitzending .. funiculi, funicula, Caruso, ....
Want men wilde klassiek gaan, de Elisabethzaal vullen om een cd op te nemen .... maar hoe dit project in de kijker brengen .....
Marc was akkoord om zijn nek uit te steken,maar Piet en Helmut moesten zelf kommentaar geven bij de liedjes, want tijd voor enige voorbereiding was er niet meer ....
Een paar uur na de uitzending kreeg Marc bericht van de Elisabethzaal... dat de zaal was uitverkocht .... en de rest is geschiedenis ...

17 april 2014 : 24 en 25 mei : Tussen het stemmen door even naar de Roma in Antwerpen!
Si on chantait .......
Op 24 en 25 mei treedt Helmut op samen met een resem bekende en minder bekende zangers in de Roma voor een soirée  en Matinée Française.
Zaterdag is al uitverkocht ...
Zondag na het stemmen kan je gaan luisteren naar de stem van Helmut en co.
Meer info vind je op de site van Helmut ...

17 april 2014 :      13 april : Helmut opent tijdelijke piste op Luchtbal ... in zijn achtertuin.
Helmut mocht als eerste de spiksplinternieuwe velodroom inrijden .... In een man tot man gevecht kwam Helmut natuurlijk als winnaar van de fiets.
Foto's vind je via deze foto-album van Jack oris : KLIK HIER
voor meer foto's ...onder de foto op klikken op "fotoweergave openen" en dan op 't rechtse pijltje drukken

25 maart 2014 : Uit de Oude doos ..... 2007 Wat dacht de man ... en de vrouw in de straat in die tijd van Helmut..... Helmut verschijnt pas ten tonele in 't clipje NA 30 MINUTEN ..... Inas en Helmuts Nacht.


14 maart 2014 : 15u : TVLimburg : Helmut te gast in de Studio in Hasselt
Even na drie uur deed Helmut zijn intrede in de studio samen met Noël Slangen.
Veel nieuws kwamen we er niet te weten.
Dank zij Minister Ingrid Lieten is hij bij het Kinderarmoedefonds verzeild geraakt.
We kregen nog een stukje uit zijn dakloze-reportage te zien en ook de nieuwe clip van "ARMOE" werd integraal getoond. Verder werd het probleem van de kinderarmoede aangekaart en dat er dringend actie dient ondernomen te worden.  De clip is alleszins Helmuts bijdrage.

12 maart 2014 : Clip ARMOE ...  en foto's van café Corsari (TV één)

Vandaag besliste Toots Thielemans (91 jaar) om zijn mondharmonika aan de wilgen te hangen en al zijn optredens af te gelasten. Natuurlijk kwam hij hier ter sprake omdat Helmut en Toots diverse malen samen zijn opgetreden. En op zijn "Memories"cd staat een de Engelse vertaling van "Eenzaam zonder jou" van Will Tura. Dit heeft Helmut gebracht samen met Toots. Ook haalde Helmut enkele wijze uitspraken van Toots aan. Zoals "ik heb nog te weinig naar mijn eigen kippenvel geluisterd." ... Hij sprak over Quincy Jones zoals ik over mijn broer sprak .....
Hieronder het interview over Toots. (klik  onderaan op 't pijltje)

Nadien nam Helmut het op tegen de kinderarmoede en werd een stukje van bovenstaande clip getoond. En we vernamen ook dat er een nieuwe remix komt van de cd "ARMOE" met meer achtergrondkoor. Vanaf volgende week te downloaden via i-tunes.
clipje herbekijken? HIER KLIKKEN 
12 maart 2014 : Lea-Awards .... Helmut in de ban van Miss Germany
Helmut was samen met Jelle te gast in Frankfurt ter gelegenheid van de uitreiking van de Lea-Awards .....
Maar blijkbaar valt Miss Germany wel in de smaak bij Helmut ....
Als dat nog niet mag!
meer info : klik hier
Nog enkele foto's van Helmut en Jelle, spijtig genoeg met een watermerk. KLIK HIER
Nog enkele foto's op Helmuts Facebook met "kleine Helmut" op "groot scherm" en "grote Hans-Werner".

5 maart 2014 : Helmut spint zich in 't zweet tussen de dames .......
Op een spinning promoclipje zien we Helmut af en toe opduiken tussen de sportende dames. En dit allemaal op Helmuts liedje "ANGST" .... Tekst en beelden zijn zeer mooi synchroon en laten zijn song nog meer tot zijn recht komen.
     .
            
Het verwondert me niet dat Helmut zo goed in form is en zo slank voor de dag komt.
Met zulk een doorgedreven training moet dat resultaat geven.  En in zo'n omgeving kan je niet afhaken.
Om dan nog maar te zwijgen over de keuze van de muziek.
Of zou 't toch toeval zijn dat juist dit liedje uit de bus is gekomen?

2 maart 2014 :  Het Militair lenteconcert in Antwerpen ... in klank en beeld !!
Via enkele anonieme reporters ter plaatse kunnen we u een impressie van 15 minuten geven van Helmuts optreden op het Lenteconcert.  Indien je onderaan rechts op 't vierkantje klikt, kan je Helmut in "fullscreen" bezig zien. Het clipje wordt afgesloten met een aantal prachtige foto's. Wil je er zelf ook nog eens bij zijn ... dan kan dat nog in Gent in mei.
Tx 2 2 nette Fans.

24 feb 2014 : Site Visitors come from ......  ???.
Onze bezoekers komen van over de hele wereld ......
Hiernaast een recent overzicht ....
Blijkbaar wordt Helmut ook in Duitsland nog op de voet gevolgd en zitten daar nog heel wat trouwe fans.
Ook het verre Australië doet het verre van slecht. Nederland is Helmut blijkbaar aan 't loslaten .....
correctie : Jim is de uitzondering ... die de regel bevestigt.

upd. statistiek : 7 maart 2014

17 feb 2014 : ARMOE ... TROEF voor HELMUT .......
Met zijn nieuwste single voor het goede doel "ARMOE" duikelt Helmut de Vlaamse Top 10 binnen op de 3e Plaats.

18 februari 2014 : LenteConcert  :  Feet me UP ! - VoeT mij op!!!!
... en Gent Capitole.
De liedjes die Helmut dinsdag en woensdag ten beste gaat brengen staan online ....
Maar klaarblijkelijk is de organisatie met de losse hand door zijn titelsongs gegaan ....

Of zou hij een nieuwe versie brengen van "VoeD mij op"?
Of zou hij zich met zijn voeten laten spelen???
Of zou dat in het AA (Algemeen Aantwerps) zijn??
Amusement Helmut ..... zing de pannen van de kazerenes en .... de Lente ons land binnen ....  We hunkeren ernaar.

En op het concert in de Capitole te Gent, zingt Helmut 2x "Back" en is the "FUTURE"  gone .... maar gaat 't "FORWARD" ... met bisnummers van the "BACK"....
Begrijpe wie begrijpe kan. 

Ik veronderstel dat het Leger "backwards" gaat en Helmut "forward" met zijn "backwards" songs.
Maar gelukkig gaat Helmut zelf zeker niet uit de toon vallen en is hij niet op de ... terug-weg.  Take it with a Smile.

6 feb 2014 : online gelezen .......
- De Morgen : Helmut laat zijn succes niet in de weg staan van wat hij belangrijk vindt.
Engagement voor iemand met een bekende kop is heikel. Je zet je eigen geloofwaardigheid op het spel.
Ja, je gebruikt je bekendheid, maar tegelijk mag het niet over jezelf gaan. Helmut Lotti kan dat. Hij blijkt een zingende ridder, zijn zwaard heet empathie en zijn queeste gaat ons allen aan. We are one.

Column van schrijver Jeroen Olyslaegers.
Meer lezen? KLIK HIER - -    Here(google transl) - - HIER

- de Standaard : Ja, ik ben ook een kindje van de rekening.
Meer lezen? KLIK HIER - -    Here(google transl) - - HIER

6 feb 2014 : Uit de Oude Doos : Kippenvelmoment ...The King
Volgend clipje is echt om kippenvel te krijgen .....
Je ziet zo the King voor je ..... Helmut overtreft zelfs de originele Elvis ... Hier met sympathiek Bartje en Koen.
Nostalgie van de bovenste plank. ... om heimwee van te krijgen.

4 februari 2014 : Reyers laat met Helmut als gast over armoede, stelen en Jimmy Frey
Helmut was vanavond te gast op één. Het ging over armoede en ook over stelen. Helmut viel niet in de norm van 96%, hij is dus niet normaal, toen hij zelfverzekerd beweerde nooit iets gestolen te hebben.
Tijdens het interview met Jimmy Frey werd er teruggegrepen naar een liedje uit 1990 tegen Kanker. Dat was nog een heel andere Lotti ...
Helmut : we hadden het thuis niet breed ...
Mijn koersfiets werd indertijd betaald met steunkaarten die mijn moeder op haar soepronde verkocht ....
Herbekijk hier de ganse aflevering (43'):   KLIK HIER en kies datum 04.02.2014
Hieronder enkele fotootjes :
 
 3 februari 2014 : Single "ARMOE" ten voordele van Kinderarmoede

De beloofde single voor het goede doel is uit en kan aangeschaft worden via iTunes :
Hier meer info : KLIK HIER HELMUTS OFFICIELE SITE

23 jan 2014 : En wat vertelde Helmut zo nogal na zijn dakloze uitstap?
upd 24 jan : prachtig verslag Medialaan : KLIK HIER
Traduction Français(google) : CLIQUEZ ICI
English Translation (google) : CLICK HERE -
Deutsche Uebersetzung : Hier klicken
Vóór zijn experiment vertelde Helmut dat hij tijd belangrijker vond dan geld.  Maar na afloop stelde hij dit toch bij door te zeggen dat te veel tijd ook niet goed is. Je moet tijdens de beschikbare tijd dat kunnen doen wat leuk is en ook wat je een beetje nuttig vindt.
Eerst leidde hij ons door de Roma  waar hij zowel privé als professioneel "gelukkige" herinneringen aan overhoudt en die zijn leven een beslissende wending hebben gegeven.
Met het oog op zijn dakloze-vermomming merken we op dat de eerste tekens van stoppelbaard en snor al verschijnen.


En wat antwoordde Helmut op de enquêtevragen?
** Ben je tevreden met je leven in 't algemeen.
Helmut is tevreden, zoals overigens de grote meerderheid van de antwoorden. (57%)


** Wat is het meest bepalend voor welzijn?
Hier koos de overgrote meerderheid voor "relatie", maar voor Helmut is "slaap het belangrijkste !


** Geluk bepaal je zelf ?
De grote meerderheid vindt van wel, maar hierover heeft Helmut blijkbaar geen mening ....


Op het einde vertelde hij dat hij vooral aan dit experiment had deelgenomen met het oog op het uitbrengen volgende maand van een lied ten voordele van het Kinderarmoedefonds.

23 jan 2014 : En wat gebeurde er met Tiribomba?
Al enkele jaren heeft Helmut zijn "Tiribomba" afgezworen.
Maar onlangs ging studio Brussel op zoek naar het irritantste lied van Vlaanderen.
En .. "T....... " kwam als 2e uit de bus .....
Meer lezen? KLIK HIER
En ben je nog niet overtuigd ... dan kan je 't daar ook nog eens beluisteren.

21 jan 2014 :  woensdag 22 januari om 20u40 op Eén :
Helmut 48 uur Dakloos ... in Ook getest op mensen
update : VIDEOCLIP : KLIK HIER (de Redactie)
Zelfs als dokloze mag een zakje frites met mayonaise niet ontbreken.


Zanger Helmut Lotti is voor 'Ook Getest Op Mensen' de uitdaging aangegaan om 48 uur als dakloze in Brussel te leven. Doel is nagaan hoe tijd, geld en geluk een invloed hebben op ons welzijn.
Wat gebeurt er als je alle basisvoorwaarden voor geluk wegneemt en je als dakloze in de straten van onze hoofdstad belandt?
Helmut Lotti, de centrale gast van deze negende en laatste aflevering van 'Ook Getest op Mensen', nam de proef op de som en doolde een weekend lang als dakloze door Brussel.
Helmut moest voor de test zijn kledij, portefeuille en gsm afgeven. In ruil mocht hij een nieuwe outfit samenstellen uit een stapel oude kleren en kreeg hij ook een slaapzak mee. Helmut moest twee dagen zelf instaan voor zijn eten, drank en slaapplaats. De zanger kon op elk moment zelf beslissen om te stoppen met de test.
Hij mocht niet 'Tiritoemba' zingen om geld in zijn beduimeld bekertje te doen belanden. Hij mocht immers zijn bekendheid niet aanwenden om aan eten, drinken of een slaapplaats te geraken. 
De opdracht bleek een ware beproeving. Lotti ervaarde al snel dat je als dakloze in een erg gesloten wereld terechtkomt en dat je nergens terecht kan. Hij begon zich ook te schamen omdat mensen naar hem keken. Als ze hem tenminste een blik waardig gunden. 

Meer info : KLIK HIER of op zijn officiële site.
Al een voorsmaakje? .. KLIK HIER
Artikel en foto's BvL : KLIK HIER
Artikel in HLN : KLIK HIER
   


4 jan 2014 : Oud Nieuws bij het begin van het nieuwe jaar


..... OUDER 2013 : ...... KLIK HIER