Willy's FIETS-SITE
 
Mijn Helmut Lotti's Fiets Memories
Sportief 2008
laatste update :
       
11 okt 2008 video-chat Helmut Zwitserland ... waarom ben je niet profrenner geworden ?
- Ik was niet snel genoeg en had niet de goede dokters ! ...
27/28 sept 2008
TAKE IT WITH A SMILE : LIVE VERSLAG vanop de ZIJLIJN :
24 HOURS CYCLING @ ZOLDER
 
 
FINAL EDITION
 
 

zo 19u Tijdens 't verslag van TVL verklaarde Helmut dat hij vroeger rgelmatig op Terlamen kwam fietsen en er dan voorbij gevlogen werd door mannen van boven de zestig die aan competitie deden .....
zo 16u Zaterdagavond kwam Jelle nog laat in aktie en deed 't nog beter dan Helmut. In de vroege morgen was 't Unicef-team 30 plaatsen opgeschoven in het algemeen klassement. Precies de mannen van de nacht !
Om 13u verliet Helmut de opnamestudio van de 7e dag om vierklauwens en volledig omgekleed om tien voor twee te arriveren. En hiermee bewees Omer eens te meer dat hij een beter chauffeur is dan een fietser, zoals Helmut later opmerkte !
Het laatste uur nam Helmut voor zijn rekening onder een stralend zonneke.
Tijdens de huldiging nam Helmut 't woord (clipje volgt). Het unicef-team legde beslag op de 3e plaats. En Helmut was wat blij dat ze ruim 34.000 eur hadden verzameld voor Unicef, goed om 1.000 kinderen te helpen.
21u
Tegen 18u kwam Helmut weer in actie toen hij JeanMarie mocht aflossen. In een klein uur maalde hij 8 rondjes af. Hij was wat blij toen hij naar de kant kon komen om de chip over te geven aan de schaduwkopman Omer. Omer zag eruit als een echte prof en kwam na de eerste toer door met blozende kaken. De tweede ronde geraakte hij op dreef en stak goedgemutst(!) zijn vinger in de lucht en de derde ronde kwam hij onder stoom, maar moest dan de fakkel doorgeven aan Piet, die nog snel zijn sigaret doofde en ook zijn uurtje volmaakte. Omer was tevens zeer tevreden met zijn prestatie temeer daar hij hierdoor heel wat centjes in 't unicefbakje had gekregen ...... En toen werd 't nacht.
Terzijde even vermelden dat de Rode Loper present was en normaal eerstdaags een verslag brengt. Ook RTL was van de partij en nam een interview af. Ook Nieuwsblad en 't Laatste Nieuws had fotografen gestuurd.
Morgenmiddag moeten Helmut en Omer heksentoeren uithalen om na de 7e dag op TV één op tijd in Zolder te zijn.
Hieronder al enkele fotokes ...
 

 17u

 Om twintig voor drie kwam Helmut halsoverkop de parking opgereden samen met Jelle en een koppel fietsen. Snel 't juiste wiel op de juiste plaats, de bandenspanning gecontroleerd en dan naar de kleedkamers.
Stipt om drie uur nam Helmut de andere 120 vertrekkers op sleeptouw. Gedurende een half uur draaide hij een vijftal rondjes. Daarna was 't de beurt aan Jelle die 't een goed uur volhield en steeds met een grote smile over de aankomst reed waar Helmut en een persmeute haar stonden aan te moedigen.
Tegen 18u zien we Helmut weer voor een uurtje op 't asfalt ..... gevolgd door niemand minder dan Omer !
Zondag zal Helmut het laatste uur voor zijn rekening nemen van 14u tot 15u.
Straks meer info en heel wat fotokes en zelfs live interviewtje ....
Ook de Showbizzsite en ook Elly zijn ter plaatse voor de nodige foto's .....
Ikke ben weer weg om Helmut aan te moedigen om 18u!.

11u
Vanmorgen om halftien is het al één en al bedrijvigheid op Terlaemen. Al heel wat plaatsen zijn ingenomen in het rennerskwartier. Sommigen arriveren met echte monstertrucks, luxueuze mobilhomes en grote caravans. Anderen houden het bescheiden met een werkmanswagentje, volgestouwd met glinsterende fietsen, slaapgerief en proviand.
Van het Lotti-circus is nog helemaal niets te bespeuren.
Rond 11u echter verschijnt plots Helmut uit 't niets en incognito op het circuit. Maar een echte fan leg je niet zo snel in de luren. In zwarte uitrusting, wie deed hem dat ooit voor ?, maar van Helmut zijn we zeker dat hij zuiver op de graat is, want hij heeft zijn haar niet geblondeerd of geschoren. Daarentegen het haar op zijn benen lijkt wel geschoren. Of heeft hij er geen van nature?
We zagen hem elke bocht wel vijfmaal na mekaar nemen, telkens zoekend naar de ideale lijn. Ook de sacramentsberg moet er een vijftal keren aan geloven, steeds met een andere versnelling. Dan zelfs nog een ander wiel gestoken. En met zijne 12-pion voelde hij zich in zijn sas.
Ik merk ook op dat alle witte lijnen van het circuit verwijderd zijn, waarschijnlijk ten behoeve van de maats van Tom.
Maar als dan JvR in flashy outfit op het macadam verschijnt, is het hek helemaal van de dam voor Helmut.
Hij heeft nog alleen oog voor haar kontje en doet zijn imago als kontjesfietser alle eer aan. Hij was niet meer uit haar wiel te krijgen. En op 't eerste zicht had Jelle wel goei poeier in de benen. Helmut had alle moeite om haar op de fiets te kunnen volgen. Net als op TV schokschouderden ze simultaan tegen de helling op.
Het belooft er vanmiddag spannend aan toe te gaan.
Tussendoor hoorde ik dat hij vanmiddag is uitgenodigd bij Luc Bellings aan tafel voor een extra koolhydraatrijke lunch. Dat hij daar maar niet te lang blijft hangen. Maar we hebben het volste vertrouwen in Omer !!
Meer nieuws straks !
24 sept
2008
Helmut van start in Zolder op 27 september om 15u voor de 24uCycling Zolder
LOTTI and FRIENDS for UNICEF

In het verleden stond Helmut al eens op het podium in Zolder(links).
Rechts zien we hem vollenbak bezig tijdens een recente training op de omloop van Zolder.

26 sep
update
Zopas lezen we dat Helmut bij 't fietsen steun krijgt van Piet Roelen himself die ook op de fiets zou springen. En zelfs vriendin Jelle van Riet (die door de organiserende site zelfs al als 'echtgenote' omschreven wordt). Na de reklame van Helmut recent in de Laatste Show zie ik 't hele peleton al in 't wiel zitten van Jelle .... om haar kontje te bewonderen. En van Jelle al een 'echtgenote' maken zal waarschijnlijk een verkeerd lezen zijn van Helmut's uitspraak : "ik heb al echt genoten van Jelle !"
Geruchten doen ook de ronde dat zelfs Omer zich aan een rondje gaat wagen ..... En dat André met zijn dirigeerstokske zal meedraaien zal waarschijnlijk ook wel uit de lucht gegrepen zijn. En dat JeanMarie Pfaff komt nemen we er dan maar bij hé!.
Maar feit is dat zaterdag 27 september de Omloop van Terlaemen "the place to be" is, al was 't maar voor UNICEF.
  Het is nu ook officieel, Helmut Lotti, die net zijn nieuw album Time to Swing voorgesteld heeft, zal aan de start van de Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder 2008 verschijnen! En naar goede gewoonte zal Helmut Lotti het aangename aan het nuttige koppelen. Hij zal van zijn sportieve uitstap profiteren om fondsen te verwerven voor UNICEF.
Lotti is ambassadeur van UNICEF en hij grijpt deze maideneditie van de Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder aan om een nieuwe operatie in het kader van "Helmut Lotti and friends for UNICEF" op te zetten. In het totaal zullen 24 ploegmaten onze artiest op Circuit Zolder begeleiden. Natuurlijk gaat dit tegen het reglement in, maar voor deze gelegenheid zien de organisatoren dat maar al te graag door de vingers. Een dergelijk prestigieus initiatief ten voordele van het goede doel, kan en mag niet op de affiche misstaan en bovendien rijdt het team buiten klassement.
Verschillende bedrijven hebben al beslist om hun steun aan Helmut Lotti en diens initiatief te verlenen. Zij zullen één euro per gereden kilometer aan het goede doel, in casu UNICEF, overmaken. Vanzelfsprekend gaat het hier om het volledige bedrag.
De exacte lijst van de teamgenoten zal in de komende uren bekend gemaakt worden en er zitten enkele BV’s tussen, uit de sport en de showbizz. Met een ster als Helmut Lotti op de deelnemerslijst, hebt u geen enkele reden meer om uw inschrijving nog uit te stellen. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 25 september. Zo niet bent u natuurlijk altijd welkom op het beroemde Limburgse circuit om de eerste editie van de Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder 2008 samen met ons mee te maken!
 
info 24ucycling-site hier
L'information est désormais officielle, le chanteur Helmut Lotti, qui vient de présenter son nouvel album Time to Swing, sera bel et bien au départ des Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder 2008 ! Et comme il en a l'habitude, notre chanteur de charme joindra l'utile à l'agréable. Inconditionnel de la petite reine, il profitera de sa participation à cette épreuve pour rassembler des fonds qui seront intégralement versés à l'UNICEF.
En sa qualité d'ambassadeur de l'UNICEF, Helmut Lotti a vu en cette première édition des Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder une occasion supplémentaire de monter une opération "Helmut Lotti and friends for UNICEF". Au total, ce sont 24 équipiers qui relaieront l'artiste au fil des tours du Circuit de Zolder. Il s'agit certes d'une anicroche au règlement, mais les organisateurs de la manifestation n'ont pas manqué d'accepter cet engagement prestigieux, superbe challenge monté au nom d'une belle cause, tout en précisant que cette équipe évoluera hors classement.
De nombreuses sociétés ont d'ores et déjà décidé de parrainer l'équipe d'Helmut Lotti, à raison d'un euro offert par kilomètre parcouru. Il va de soi que l'intégralité du chiffre d'affaire sera reversée à l'UNICEF.
La liste exacte des équipiers de Helmut Lotti (qui assurera lui-même le relais de départ et d'arrivée) sera connue dans les prochaines heures. Et les surprises seront nombreuses, notamment au niveau des personnalités, sportives et autres...
Avec la présence d'une star telle que Helmut Lotti, il ne vous reste plus qu'à accélérer la procédure d'inscription de votre équipe (les engagements sont acceptés jusqu'à ce jeudi 25 septembre), ou vous rendre sur le célèbre circuit du Limbourg, afin de participer à la fête de ces Lotto 24 Hours Cycling @ Zolder 2008 !
INFO SITE 24HEURESCYCLING ZOLDER
5 sept 2008 Liever Fietsen dan noten leren of leren gitaar spelen. Daarenboven heb ik een "arrangeur" ! Goed gearrangeerd, vind ik !
21 augustus 2008
Helmut in 1000 Zonnen :
Fietsen in de omgeving van Oudenaarde en de Koppenberg
Fietsen is DE manier om mijn hoofd LEEG te maken
Fietsen geeft je 't gigantisch gevoel van VRIJHEID..... ook al zitten je voeten vast
Ik fiets nu liever voor de lol, want competitiefietsen is alleen tof als je de beste bent. Is zoals een gezelschapsspel dat ook alleen maar gezellig is .. als je wint.
- nee vandaag geen Koppenberg.
- Op mijn 17e was ik al klubkampioen met 15.000 km.
- Als 't mooi weer was ging ik spijbelen om te kunnen fietsen, nie om te roken of voor de meisjes
- Ik kwam van Merelbeke langs de Schelde naar Oudenaarde, een terraske doen, rond rijden in de Vlaamse Ardennen en dan terug naar huis.
- Het is dit jaar geen gezellige zomer om te gaan fietsen ... maar ik heb wel eens LBL gereden in dit weer .... (waarvan webmaster Willy ook meegenoten heeft )
- Kijk een fietsautomaat met allerlei spullen .. zoals een spinnenkoprekker voor pakdragerverbreder.
- Toch vind ik 't vervelend om bij een fietsenmaker te moeten binnengaan met een fiets die ik daar nie gekocht heb om mij te laten depanneren ....
17 augustus 2008
gehoord bij
Luc Verschueren (Radio 2)

Sportieve
Uitspraken

Helmut wilde op zijn 17e beroepsmilitair worden.
Hij wilde vooral "excelleren", iets doen waar hij zeer goed in was. In iets 't liefst wielrennen.
Van zijn eerste 13 wedstrijden heeft hij er geen enkele uitgereden en in de drie laatsten reed hij telkens lek in de eerste ronde. En dat vond hij een teken van hierboven om ermee te stoppen.
Maar als hij nu fietst .... is 't met veel meer plezier dan vroeger.

En wat doe je tijdens een dagje vakantie?
Nu, door 't raam naar de regen kijken. Want als 't mooi weer is ga ik fietsen .....

Helmut heeft affectie met "leven van de hemelsche dauw" ....... die vrijheid, ik heb dat gevoel als ik met mijne fiets aan 't rond rijden ben, niets kan mij nu deren, ik zit op mijn fiets, ik zit in de wereld, en verder is er niets .....

Wat zou er gebeuren als Helmut morgen zijn stem kwijt is ..... "dan zou 't stil zijn bij ons thuis !"
Maar ik heb wel een vrouw die ook nogal vlot praat.
Ik zou m'n centjes goed vastzetten en eerst ..... de wereld rondfietsen !
Ik zou 't niet erg vinden want ik moet niks meer bewijzen.
Op 't einde van de grap blijf ik toch een gefrustreerde geflopte coureur ..... Want ik vind 't heel erg dat ik nooit met de gele trui op Alpe d'Huez heb gestaan.
En Helmut vraagt zich nog altijd af .... als hij die drie lekke banden had genegeerd, of hij dan toch geen goeie coureur was geworden !

Wat mij gelukkig maakt, als ik zo eens een halve dag op mijne fiets kan zitten ....
Het gelukkigst maakt mij dat ik gezond ben en mij vooralsnog amuseer.

08 -08 -08 : De Roma Borgerhout : Time to Swing
Wij waren erbij .... en ondanks de warmte was 't genieten van begin tot einde .... in een prachtig en uniek nostalgisch interieur.
Helmut liet al zijn talenten op ons los : zijn unieke stem, zijn benenspel, zijn humor, zijn improvisatietalent en zijn ontwapenende glimlach.
Maar de Roma heeft ook een sportief imago .... in de wandelgangen loop je tussen oude foto's van Stan Ockers (zie beneden)
Ook liet Helmut zich tijdens een onderbreking ontvallen dat hij de voorbije week NIET GEFIETST had ....
Het Nieuwsblad : diverse online artikels :
- Eerlijk, ik ben heel ijdel (10 aug)
16.06.2008 Helmut in de "PRIMO" over de fiets ....
The “De Roma” in Borgerhout is a cinema, built in 1928, but the very atmospheric and stylish building is now a multi-functional concert hall. On the wall in the foyer there are hanging life-size pictures of the racing-cyclist Stan Ockers, as a memory of the exhibition “50 years Stan Ockers” which took place in 2006. Cycle racing and music, two big passions of Helmut Lotti, so get combined at the place where the 38 year old singer disclosed his “Time to Swing” project and where he will record the associated TV-special. Helmut:
A bit further on the wall, there is also hanging the biography of Stan Ockers. Impressive, what he had won. Of course I can’t remember it, because “Stanneke” met with an accident on the slope of the Sportpalais in 1956.
Helmut: I also was living in Limburg for 8 years (with his first wife, Kimberly). I am not that connected with one place. It is more important with whom I live together than where I live. I have to admit, that I really enjoyed to live in Merelbeke. Mainly because it was the ideal starting point to cycle ( grins). But at the moment cycling isn’t the most important thing in my life. Furthermore I will visit Merelbeke now and then, my mother is living there.
Are you doing still sports intensively?
Helmut: Yesterday I was runnig 10 kilometers. The day before yesterday 17 kilometers. I also want to cycle again as soon as possible. Recently I bought a map of Antwerp and the neighbourhood, I want to explore the way. Integration, it is called (laughs).
Das „De Roma“ in Borgerhout ist ein,1928 erbautes, Kino, aber das besonders stimmungsvolle und stilvolle Gebäude dient nun als multifunktioneller Konzertsaal. An der Wand im Foyer hängen lebensgroße Fotos von dem Radrennfahrer Stan Ockers, ein Andenken an die Ausstellung „50 Jahre Stan Ockers“, die 2006 stattgefunden hat. Radrennen und Musik, zwei große Leidenschaften von Helmut Lotti, werden also schön vereint an dem Ort, wo der 38jährige Sänger sein „Time to Swing“ Projekt enthüllt hat und wo er im August das dazugehörige TV-Special aufnehmen wird.
Helmut: Dort etwas weiter an der Wand hängt auch die Biographie von Stan Ockers. Eindrucksvoll, was der alles gewonnen hat. Ich kann mich natürlich nicht daran erinnern, denn „Stanneke“ ist 1956 auf der Piste vom Sportpalais verunglückt.
Helmut: Ich habe auch 8 Jahre in Limburg gewohnt (mit seiner ersten Frau Kimberly). Ich bin nicht so verbunden mit einem Ort. Mit wem ich zusammenwohne ist wichtiger als wo ich wohne. Ich gebe zu, dass ich gerne in Merelbeke wohnte. Vor allem, weil es der ideale Ausgangspunkt war, zum Fahrrad zu fahren (grinst). Aber im Moment ist Rad fahren nicht das Wichtigste in meinem Leben. Außerdem werde ich ab und zu noch nach Merelbeke kommen, meine Mutter wohnt dort
Machen Sie noch intensiv Sport?
Helmut: Gestern bin ich 10 km gelaufen. Vorgestern 17. Ich will auch so schnell wie möglich wieder Rad fahren. Ich habe kürzlich eine Straßenkarte von Antwerpen und Umgebung gekauft, und will die Strecke erkunden. Integration nennt man das (lacht)

Le "De Roma" à Borgehout est un cinéma, construit en 1928, mais le bâtiment très évocateur et de bon goût sert aussi en tant que salle de concert multifonctionnelle.
Sur les murs du Foyer sont accrochées des photos à taille réelle du coureur cycliste Stan Ockers, un souvenir à l'exposition "50 ans Stan Ockers", qui a eu lieu en 2006. Le cyclisme et la musique, 2 grandes passions d'Helmut Lotti, seront ainsi regroupées en ce lieu, où le chanteur de 38 ans a dévoilé son projet "Time to Swing" et où, en août il enregistrera une émission TV-Spécial.
Helmut : Là, juste un peu plus loin au mur, est accroché la biographie de Stan Ockers. Très impressionnant, tout ce qu'il a gagné. Je ne peux bien sûr pas m'en rappeler, car "Stanneke" est décédé en 1956 sur la piste du Palais des Sports.
Helmut : J'ai également habité pendant 8 ans à Limburg (avec sa première femme Kimberly). Je ne suis pas tellement attaché à un endroit. Avec qui j'habite est plus important que où j'habite. Je dois avouer que j'aime vivre à Merelbeke. Avant tout, parce que c'était l'endroit idéal pour les sorties de vélo (sourit)Mais pour le moment, faire du vélo n'est pas le plus important dans ma vie. Mais de tout façon, je viendrais de temps à autre à Merelbeke, ma mère vit là-bas.
Faites-vous encore du sport de façon intensive ?
Helmut : Hier j'ai couru 10 km. Avant hier 17. Je veux aussi vite que possible refaire du vélo. J'ai acheté récemment une carte routière d'Anvers et environs, et veux reconnaître le parcours. Ca s'appelle : intégration (rit)
22 april 2008
Merelbeke verliest wereldster aan Antwerpen Zurenborg.
En ook zijn nieuwe wijk heeft een fiets-historiek. 100 jaar geleden bevond zich daar een heuse velodroom ..... Helmut zal toch wel geweten hebben dat deze niet meer bestaat!
Er doen al geruchten de ronde dat de straat een nieuwe naam krijgt ...... de Generaal LottiLaan.


DE GENERAAL CAPIAUMONTSTRAAT.
Links om de hoek stappen wij de Generaal Capiaumontstraat in.
1 Op de hoek met de Cogels-Osylei vinden we een prachtig huis. Op de tweede verdieping zit een beer.
2 Het huis aan de andere zijde lijkt op een tempel. Vermoedelijk werd het huis gewijd aan de muze van de muziek, Euterpia, meer bepaald het fluitspel. Fier blaast zij op haar instrument. U zult eveneens in bewondering staan voor het mooie torentje.Terwijl we de mooie patriciërswoningen voorbijgaan, komen we aan de kruising met de Velodroomstraat.

De Velodroomstraat heeft zijn naam te danken aan de wielerbaan die aldaar ingereden werd in 1895. In 1905 vonden er onder massale belangstelling de wereldkampioenschappen wielrennen plaats. Het is op deze baan dat Chareltje Verbist uit Wijnegem zo populair werd. Hij werd er kampioen van België achter derny's in 1908, en in 1909 brak hij er het werelduurrecord achter zware motoren.
Eind 1909 werd de Zurenborgse wielerbaan gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.
De wielerbaan heeft dus maar 15 jaar bestaan.

Slechts één van de vier hoekhuizen is overgebleven: 'De Aarde'.
De drie andere werden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw.
We keren nu op onze stappen terug naar de Cogels-Osylei.

Nog meer info over Helmut's nieuwe Home :

- niet in de Herfst .....