Willy's FIETS-SITE
hieronder klikken voor een mailtje
Willy's NatuurSite
mtb : Bloso Parcours Zonhoven
laatste update :


Willy's
Gastenboek
hier klikken voor 't fietsroutenetwerk
hier klikken voor meer sneeuw
2 nov 2007 Als je de streek kent en niet met een stadsfiets onderweg bent zal 't stukje mtb-parcours door Zonhoven je zeker niet kunnen bekoren , maar eerder ontgoochelen. Behalve een stukje single-track door de heide op 't groene parcours. Intussen zijn al tal van wijzigingen aangebracht waardoor het aantal asfaltstroken ietske verminderd is. Het is wel te bezigen als een afwisselend tussenstuk tussen 't parcours van Genk en Terlaemen. En ideaal voor de beginner .... die hier zeker wel de smaak van 't bos- en heidefietsen zal te pakken krijgen.
Ook als je rustig van de natuur wil genieten en rondkijken, vooral in september tussen de bloeiende heide en begin november bij 't vallen van de blaren is het een ontspannende bezigheid.
Via de ingerichte veeroosters kan 't gebeuren dat je tussen de weidende schapen doorlaveert met in de verte de schachttorens van de vergane mijnglorie.
Maar mits wat streekkennis (en eerbied voor de natuur) zijn er een oneindig aantal km af te malen door de natuur van midden-Limburg. Dan kan je tevens je parcours aanpassen aan de weersomstandigheden, zandbakken tijdens de droge periodes en modderpoeltjes na een lange regenperiode. Het voordeel van de zanderige ondergrond is tevens dat zelfs heel wat regen toch nog borg staat voor een tamelijk droog parcours.
Via m'n overige pagina's van "mon Ven Teut" kan je kennismaken .... met het randgebeuren !
De fanatieke mtb-ers die eindeloze hellingen, levensgevaarlijke afdalingen en ploeterpartijen zoeken ...... zullen dat hier niet vinden.
De recente toertocht van 't Kliekske (okt 2007) bewijst wel dat er heel wat uit deze streek te halen is .... 47 km kriskras op een voorschot groot! En 't was er stampen en duwen ! Maar ook vooral genieten ! En er was nadien zelfs geen spuitwerk nodig aan de fiets.
25 maart 2006 : Bloso-Parcours Zonhoven Officiële opening : woensdag 26 april 2006 14u : camping Holsteenbron ! !
artikel Mountainbike.be
klikken voor fiche

Op diverse punten vinden we kaarten en kunnen we een blik werpen ingeval van twijfel.

Willy Melotte geeft zijn zegen over 't pas geplaatste bloso-bord.

klikken voor fiche Rode parcours gaat officieel gedurende 300meter dwars door de Laambeek ! !

Op 't officiële plan van Bloso gaat 't parcours in de omgeving van de autostrade (Zolder) ten zuiden van de autoweg.
In werkelijkheid gaat men onder de autostrade door en dan linksaf ten noorden.

Rode verbindingslus :
Onnodige omweg langs 't spoor met vervelend tractorspoor. Het is er verboden voor crossers en jagers. En een bont gekleurd caravanneke zorgt voor wat leven in de natuur !
De weg achter de autostrade ligt er echt zompig bij en ik vrees dat je in de winter je botten niet mag vergeten.
Het lijkt mij interessanter na de autostradebrug rechts te houden en enkele honderden meter verder op 't Meylantparcours aan te sluiten.
Of nog beter bij slecht weer, gewoon over de spoorweg op Kolveren, gewoon rechtdoor en derde weg linksaf (Raafstraat) waar je dan op 't blauwe Meylantparcours komt.
De rode lus achter 't spoor volgen is enkel interessant indien je 't Meylantparcours verder tegen de wijzers van de klok volgt ..... maar in die richting is die route nog niet uitgepijld !
Verwarring ???
Persoonlijk vind ik dat 't pijlen met blauw op 't groene parcours tussen de twee blauwe parcours van Zonhoven en Genk voor verwarring kan zorgen voor de minder bekenden van de streek, met het risico dat men weg is op de 2e blauwe lus van 42 km(Genk!).
25-3-06
Dubbelklikken om naar fotogallerij te gaan
de nieuwe Bloso-route door Zonhoven.
Eén goede raad :
Begin er niet aan zonder voorbereiding.
Afslag naar Basvelden
Voor de aandachtige kijker.
Hier kun je dankzij 't gele pijltje linksaf terug richting Basvelden. Dit stukje loopt allemaal over geasfalteerde wegen.
(Foto genomen achter het rond punt van de Grote Hemmen, richting eerste brug.)
Het andere gele parcours gaat van de Houthalense steenweg(fietspad) achter het bejaardenhuis door naar de Evenementenhal.
Prachtig stukje .... allemaal asfalt .....
Je hoort je noppenbanden nogal fluiten .... !
3e geel parcours ! Van spoorweg Kolveren(weg Zolder) naar sportvelden Halveweg !!
Het bloso-parcours loopt regelmatig samen met het fietsroute netwerk.
Dit heeft wel 't voordeel dat je ook passeert aan hun rustplaatsen.
top homepagina Willy's Natuursite